Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós tekercs recept

Kakaós tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 9 dkg cukor
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő (friss)
    • 1 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 dkg vaj
    • 2 ek kakaópor
    • 2 ek víz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    Elkészítése:

    Kevés tejbe keverünk 1 tk cukrot, majd az élesztőt belemorzsolva felfuttatjuk.

    A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a cukorral, beleöntjük a tojást és a tojássárgáját, a felfutott élesztőt és a langyos tejet. Dagasztani kezdjük, és mikor már a tészta kezd az edény falától elválni, apránként hozzáadagoljuk az olvasztott vajat.

    Mikor a tészta már nem ragad, ketté vesszük, és egyik részbe bedagasztjuk a vízben elkevert kakaót.

    A kétféle tésztát kelesztőtálba tesszük, előtte lisztezést nem igényel. Kb. 50 percig pihentetjük, kelesztjük.

    Amikor a tészta megkelt, enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk. A fehér és a barna tésztát is 3 felé osztjuk, a cipókat letakarva még 30 percig kelesztjük.

    Kinyújtunk egy fehér tésztát és egy barnát is. A fehérre fektetjük a barnát, egyszer-kétszer átgördítjük rajta a nyújtófát, és a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük.

    Az így kapott rudat kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. (A másik 2-2 tésztával is ugyanígy járunk el.)

    A tekercseket sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük úgy, hogy egymástól távol kerüljenek, mert nőni fognak.

    Még kb. 30 percet pihentetjük, majd tojással lekenjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá