Kakaós kalács recept

Hozzávalók:
- 800 g sima liszt
- 500 ml tej
- 50 g élesztő (1 kocka)
- 100 ml olaj
- 5 ek cukor
- 1 csipet só
- holland kakaópor (töltelék)
- barna cukor (töltelék)
- őrölt fahéj (töltelék)
- margarin (olvasztott, töltelék)
Elkészítése:
Kovászt készítünk az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert 100 ml meleg tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a 400 ml meleg tejet, 4 evőkanál cukrot, pici sót, olajat és a kovászt.
Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 4 részre vágjuk, majd mindegyiket kisodorjuk kb. 2-3 mm vastagságúra.
Olvasztott margarinnal lekenjük és megszórjuk bőven kakaóval, barna cukorral és őrölt fahéjjal. Feltekerjük majd lekenjük felvert tojással. Villával megböködjük és előmelegített sütőben 160-180°C aranybarnára sütjük.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=3PsZZSy78-w
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »