Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós kalács recept

Kakaós kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 800 g sima liszt
    • 500 ml tej
    • 50 g élesztő (1 kocka)
    • 100 ml olaj
    • 5 ek cukor
    • 1 csipet só
    • holland kakaópor (töltelék)
    • barna cukor (töltelék)
    • őrölt fahéj (töltelék)
    • margarin (olvasztott, töltelék)

    Elkészítése:

    Kovászt készítünk az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert 100 ml meleg tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a 400 ml meleg tejet, 4 evőkanál cukrot, pici sót, olajat és a kovászt.

    Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán 4 részre vágjuk, majd mindegyiket kisodorjuk kb. 2-3 mm vastagságúra.

    Olvasztott margarinnal lekenjük és megszórjuk bőven kakaóval, barna cukorral és őrölt fahéjjal. Feltekerjük majd lekenjük felvert tojással. Villával megböködjük és előmelegített sütőben 160-180°C aranybarnára sütjük.

    Tipp:

    https://www.youtube.com/watch?v=3PsZZSy78-w

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá