Kakaós kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 800 g sima liszt
  • 500 ml tej
  • 50 g élesztő (1 kocka)
  • 100 ml olaj
  • 5 ek cukor
  • 1 csipet só
  • holland kakaópor (töltelék)
  • barna cukor (töltelék)
  • őrölt fahéj (töltelék)
  • margarin (olvasztott, töltelék)

Elkészítése:

Kovászt készítünk az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert 100 ml meleg tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a 400 ml meleg tejet, 4 evőkanál cukrot, pici sót, olajat és a kovászt.

Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 4 részre vágjuk, majd mindegyiket kisodorjuk kb. 2-3 mm vastagságúra.

Olvasztott margarinnal lekenjük és megszórjuk bőven kakaóval, barna cukorral és őrölt fahéjjal. Feltekerjük majd lekenjük felvert tojással. Villával megböködjük és előmelegített sütőben 160-180°C aranybarnára sütjük.

Tipp:

https://www.youtube.com/watch?v=3PsZZSy78-w