Hozzávalók:
Elkészítése:
Kovászt készítünk az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert 100 ml meleg tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a 400 ml meleg tejet, 4 evőkanál cukrot, pici sót, olajat és a kovászt.
Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 4 részre vágjuk, majd mindegyiket kisodorjuk kb. 2-3 mm vastagságúra.
Olvasztott margarinnal lekenjük és megszórjuk bőven kakaóval, barna cukorral és őrölt fahéjjal. Feltekerjük majd lekenjük felvert tojással. Villával megböködjük és előmelegített sütőben 160-180°C aranybarnára sütjük.
https://www.youtube.com/watch?v=3PsZZSy78-w