Juhtúróval töltött lepény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 2 ek tejföl
- 10 dkg margarin (lágy)
- 1 ek olívaolaj
- 1 kk só
- 1 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dkg élesztő
Töltelékhez:
- 13 dkg tehéntúró
- 13 dkg juhtúró
- 2 ek tejföl
- 2 kk friss kapor
- só
- bors
- 2 cső kukorica levágott szemei (vagy konzerv)
- 5 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint lila hagyma felkockázva
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tésztához a tej felében egy ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A többi hozzávalót egy dagasztó edénybe halmozzuk, majd a habos élesztőt is hozzáadjuk, és addig dolgozzuk a konyhai robotgépünk dagasztó karjával, míg a tészta el nem válik az edény falától. Ha túl kemény, egy kis tejföllel lágyíthatjuk, ha túl lágy, egy kis liszttel sűríthetjük.
Kézzel kicsit átgyúrjuk, az edényt meghintjük liszttel és a tésztánk tetejét is. Letakarjuk frissen tartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-45 percig. Ha a duplájára dagadt, akkor kivesszük, és egy lisztezett deszkán kézzel átgyúrjuk, végül 12 db-ra vágjuk.
A darabokból golyókat formázunk, és folyamatosan forgatva, lisztezett felületen téglalapokat nyújtunk belőlük.
Az így kapott téglalapok egyik felére halmozzuk a bekevert tölteléket kb. 1,5-2 evőkanálnyi mennyiségben, és ráhajtjuk a tészta üresen hagyott felét. Egy kis vízzel összeragasztjuk a tészta két szélét, alaposan összenyomkodva.
Egy arra alkalmas edényben olajat hevítünk, kb két ujjnyit. Mikor már elég meleg, megsütjük benne a lepénykék mindkét oldalát szép aranybarnára. Mi még forrón nekiestünk az eltüntetésüknek.
A juhtúróval töltött lepény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »