Juhtúrós langalló recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- kevés cukor
- fél ek só
- 250 ml meleg víz (lehet még egy kicsivel több is, de óvatosan, a liszttől függ).
A feltéthez:
- 250 ml tejföl
- 1 kocka juhtúró (125 gr)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 lila hagyma
- füstölt húsos szalonna, tarja – tetszés szerint
- gyulai kolbász
- mehet még bele némi kukorica is
- kaliforniai paprika
- a tetejére reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a sóval. Az élesztőt kevés meleg vízzel és cukorral futtassuk fel, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, adjuk hozzá a maradék meleg vizet, majd gyúrjuk jól össze. Ne sajnáljuk erőnket, néhány percig hagyjuk állni, addig egy kicsit megkel.
Eközben szoktam a többi hozzávalót összevágni. A hagymákat szeletekre, a szalonnát, sonkát apró kockára, a tejfölbe pedig elkeverem a préselt fokhagymát, juhtúrót és még egy pici sót.
Nyújtsuk ki a tésztát nagyjából 1 cm vastagságúra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 5 percig süssük.
Ekkor vegyük ki a sütőből és tetejét kenjük meg a tejföllel, rakjuk meg a sonkával, szalonnával, hagymával majd végén reszeljünk rá sajtot is.
Tegyük vissza a sütőbe további 20-25 percre és amikor elkezd illatozni és a sajt megsülni, már készíthetjük is ki a tányérokat.