Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos rakott tészta recept

Húsos rakott tészta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg száraz tészta
    • 1 kg sertés hús (dagadó, lapocka)
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 2 db vöröshagyma
    • 3 db újhagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 db sárgarépa
    • 1 db közepes zellergumó
    • 1 db kaliforniai paprika
    • 2 ek zsír, vagy olaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dl főzőtejszín
    • 2 ek provanszi fűszerkeverék
    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A húst ledarálom.

    A szalonnát felkockázom és a zsiradékon megpirítom, majd megdinsztelem rajta a felaprított vöröshagymát, újhagyma fehér részét és az apróra vágott fokhagymát. Az újhagyma zöldjét félre teszem.

    10 perc múlva hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom. Sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, hozzáadom a felkockázott sárgarépát és zellert, majd fedő alatt 15 perc alatt készre párolom.

    A tejszínt, tojást és a reszelt sajt felét elkeverem egy tálban, beleöntöm az újhagyma felaprított zöld részét, a felkockázott paprikát, majd a húsos raguhoz adom, elkeverem, de már nem főzöm tovább.

    Közben a tésztát sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd összekeverem a tejszínes húsos ragúval.

    A tésztát kiolajozott tepsibe öntöm, megszórom a maradék reszelt sajttal, és 230 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá