Húsos rakott tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg száraz tészta
- 1 kg sertés hús (dagadó, lapocka)
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 2 db vöröshagyma
- 3 db újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 db közepes zellergumó
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 ek zsír, vagy olaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl főzőtejszín
- 2 ek provanszi fűszerkeverék
- 20 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítése:
A húst ledarálom.
A szalonnát felkockázom és a zsiradékon megpirítom, majd megdinsztelem rajta a felaprított vöröshagymát, újhagyma fehér részét és az apróra vágott fokhagymát. Az újhagyma zöldjét félre teszem.
10 perc múlva hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom. Sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, hozzáadom a felkockázott sárgarépát és zellert, majd fedő alatt 15 perc alatt készre párolom.
A tejszínt, tojást és a reszelt sajt felét elkeverem egy tálban, beleöntöm az újhagyma felaprított zöld részét, a felkockázott paprikát, majd a húsos raguhoz adom, elkeverem, de már nem főzöm tovább.
Közben a tésztát sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd összekeverem a tejszínes húsos ragúval.
A tésztát kiolajozott tepsibe öntöm, megszórom a maradék reszelt sajttal, és 230 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm a tetejét.