Húsos rakott tészta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Húsos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 80 dkg száraz tészta
  • 1 kg sertés hús (dagadó, lapocka)
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 db újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db közepes zellergumó
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 ek zsír, vagy olaj
  • 3 tojás
  • 5 dl főzőtejszín
  • 2 ek provanszi fűszerkeverék
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A húst ledarálom.

A szalonnát felkockázom és a zsiradékon megpirítom, majd megdinsztelem rajta a felaprított vöröshagymát, újhagyma fehér részét és az apróra vágott fokhagymát. Az újhagyma zöldjét félre teszem.

10 perc múlva hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom. Sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, hozzáadom a felkockázott sárgarépát és zellert, majd fedő alatt 15 perc alatt készre párolom.

A tejszínt, tojást és a reszelt sajt felét elkeverem egy tálban, beleöntöm az újhagyma felaprított zöld részét, a felkockázott paprikát, majd a húsos raguhoz adom, elkeverem, de már nem főzöm tovább.

Közben a tésztát sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd összekeverem a tejszínes húsos ragúval.

A tésztát kiolajozott tepsibe öntöm, megszórom a maradék reszelt sajttal, és 230 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm a tetejét.