Húsgolyók paradicsomos bazsalikomos pennével recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 50 dkg penne tészta
- 1 közepes vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg konzerv paradicsom (hámozott, darabolt)
- 1 gerezd fokhagyma
- bazsalikom ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek cukor
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a paradicsomot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sóval és kevés cukorral ízesítjük, majd felöntjük kevés vízzel. Addig főzzük, amíg a paradicsom szét nem fő.
A darált húst sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk a tojással, az aprított bazsalikommal és petrezselyemlevéllel. A masszából kis golyókat formázunk.
A húsgolyókat beletesszük a paradicsommártásba, és megfőzzük. A megfőtt golyókat kiemeljük, félretesszük. A mártást megszórjuk bazsalikommal.
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a mártással. Hozzáadjuk a húsgolyókat is és tálaljuk.
Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

