Hortobágyi palacsinta csirkepaprikásból recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A paprikáshoz:
- 1 egész csirke
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 2 db hagyma
- 5 db fokhagyma, apróra vágva
- 2 ek tejföl
A palacsintához:
- 25 dkg liszt a palacsintához
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1.5 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csipet só
A szószhoz:
- 200 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín)
- 1 evőkanál liszt a habaráshoz
- 1 kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
- 1 csipet só és bors
A sütéshez:
- 2 dl olaj
Elkészítése:
A csirkéből, a hagymából, a fokhagymából, a paradicsomból, a paprikából tejfölös paprikást készítünk. A kicsontozott melle húsát egészben főzzük bele.
Az elkészült paprikásból kivett mellet ledaráljuk, kevés petrezselyemzöldet, és fűszereket, valamint pörköltszaftot hozzáadva.
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, majd serpenyőben, megsütjük őket.
A pörkölt szaftból kivéve, tejszínnel, liszttel behabarjuk, felforralva besűrítjük.
A darált, fűszerezett húst a palacsintákba töltjük, a mártással tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »