Hortobágyi palacsinta csirkepaprikásból recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A paprikáshoz:
- 1 egész csirke
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 2 db hagyma
- 5 db fokhagyma, apróra vágva
- 2 ek tejföl
A palacsintához:
- 25 dkg liszt a palacsintához
- 1 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1.5 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csipet só
A szószhoz:
- 200 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín)
- 1 evőkanál liszt a habaráshoz
- 1 kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
- 1 csipet só és bors
A sütéshez:
- 2 dl olaj
Elkészítése:
A csirkéből, a hagymából, a fokhagymából, a paradicsomból, a paprikából tejfölös paprikást készítünk. A kicsontozott melle húsát egészben főzzük bele.
Az elkészült paprikásból kivett mellet ledaráljuk, kevés petrezselyemzöldet, és fűszereket, valamint pörköltszaftot hozzáadva.
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, majd serpenyőben, megsütjük őket.
A pörkölt szaftból kivéve, tejszínnel, liszttel behabarjuk, felforralva besűrítjük.
A darált, fűszerezett húst a palacsintákba töltjük, a mártással tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.