Hortobágyi palacsinta csirkepaprikásból recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A paprikáshoz:
- 1 egész csirke
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 2 db hagyma
- 5 db fokhagyma, apróra vágva
- 2 ek tejföl
A palacsintához:
- 25 dkg liszt a palacsintához
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1.5 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csipet só
A szószhoz:
- 200 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín)
- 1 evőkanál liszt a habaráshoz
- 1 kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
- 1 csipet só és bors
A sütéshez:
- 2 dl olaj
Elkészítése:
A csirkéből, a hagymából, a fokhagymából, a paradicsomból, a paprikából tejfölös paprikást készítünk. A kicsontozott melle húsát egészben főzzük bele.
Az elkészült paprikásból kivett mellet ledaráljuk, kevés petrezselyemzöldet, és fűszereket, valamint pörköltszaftot hozzáadva.
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, majd serpenyőben, megsütjük őket.
A pörkölt szaftból kivéve, tejszínnel, liszttel behabarjuk, felforralva besűrítjük.
A darált, fűszerezett húst a palacsintákba töltjük, a mártással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


