Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi palacsinta csirkepaprikásból recept

Hortobágyi palacsinta csirkepaprikásból
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A paprikáshoz:

    • 1 egész csirke
    • 2 db paradicsom
    • 2 db paprika
    • 2 db hagyma
    • 5 db fokhagyma, apróra vágva
    • 2 ek tejföl

    A palacsintához:

    • 25 dkg liszt a palacsintához
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1.5 dl tej
    • 1 dl szénsavas ásványvíz
    • 1 csipet só

    A szószhoz:

    • 200 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín)
    • 1 evőkanál liszt a habaráshoz
    • 1 kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
    • 1 csipet só és bors

    A sütéshez:

    • 2 dl olaj

    Elkészítése:

    A csirkéből, a hagymából, a fokhagymából, a paradicsomból, a paprikából tejfölös paprikást készítünk. A kicsontozott melle húsát egészben főzzük bele.

    Az elkészült paprikásból kivett mellet ledaráljuk, kevés petrezselyemzöldet, és fűszereket, valamint pörköltszaftot hozzáadva.

    A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, majd serpenyőben, megsütjük őket.

    A pörkölt szaftból kivéve, tejszínnel, liszttel behabarjuk, felforralva besűrítjük.

    A darált, fűszerezett húst a palacsintákba töltjük, a mártással tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá