Hortobágyi palacsinta csirkepaprikásból

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A paprikáshoz:

  • 1 egész csirke
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 db hagyma
  • 5 db fokhagyma, apróra vágva
  • 2 ek tejföl

A palacsintához:

  • 25 dkg liszt a palacsintához
  • 1 nagy tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só

A szószhoz:

  • 200 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín)
  • 1 evőkanál liszt a habaráshoz
  • 1 kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
  • 1 csipet só és bors

A sütéshez:

  • 2 dl olaj

Elkészítése:

A csirkéből, a hagymából, a fokhagymából, a paradicsomból, a paprikából tejfölös paprikást készítünk. A kicsontozott melle húsát egészben főzzük bele.

Az elkészült paprikásból kivett mellet ledaráljuk, kevés petrezselyemzöldet, és fűszereket, valamint pörköltszaftot hozzáadva.

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, majd serpenyőben, megsütjük őket.

A pörkölt szaftból kivéve, tejszínnel, liszttel behabarjuk, felforralva besűrítjük.

A darált, fűszerezett húst a palacsintákba töltjük, a mártással tálaljuk.