Hortobágyi palacsinta recept
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 25 dkg finomliszt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
- csipet só
- étolaj
A pörkölthöz:
- 1 db kisebb csirke vagy 2 db csirkemell vagy 2 db csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt kömény
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- só
- étolaj
- 2 dl tejföl
- 2 ek finomliszt
A díszítéshez:
- 2 dl tejföl
- petrezselyem zöld
Elkészítése:
Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk.
A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Ízesítjük a köménnyel és sóval.
Hozzáadjuk a húst és kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk. A húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.
A pörkölt levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. A besűrített mártásból 2-3 evőkanállal a húshoz adunk. Ezzel a masszával betöltjük a palacsintákat.
Tálalásnál a palacsintákra öntjük a paprikás mártást. Díszíthetjük tejföllel, petrezselyemzölddel, pirospaprikával vagy pár csepp piros zsírral a pörköltből.
Jó étvágyat kívánok hozzá! Készíthetjük maradék pörköltből is!