Házi sonkás háromhagymás pizza recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 tk cukor
- 2 kk só
- 5 dkg margarin
Szószhoz:
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet őrölt szerecsendió (elhagyható)
Feltéthez:
- 15 dkg házi füstölt sonka
- 2 kisebb fej lila hagyma
Továbbá:
- 1 szál újhagyma vagy pár szál metélőhagyma
- 2-3 szelet piros kaliforniai paprika
A forma kenéséhez:
- 2 dkg margarin
- 1 tk liszt
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tejfölt egy tálkába öntjük. Belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, beleszórjuk a szerecsendiót. A sonkát nagyon apróra kockázzuk és egy tálkában mérsékelt lángon 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk. A hagymákat is alaposan megtisztítjuk, a lila hagymát karikára, a paprikát és az újhagymát vagy a metélőhagymát pedig apróra vágjuk.
Egy kerek pizzaformát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát beleborítjuk és a kezünkkel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme. Megkenjük a fokhagymás szósszal. Ráfektetjük a lila hagyma karikákat. Megszórjuk a sonkakockákkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve megszórjuk az apróra vágott paprikával és újhagymával vagy metélőhagymával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »