Házi sonkás háromhagymás pizza recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 tk cukor
- 2 kk só
- 5 dkg margarin
Szószhoz:
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet őrölt szerecsendió (elhagyható)
Feltéthez:
- 15 dkg házi füstölt sonka
- 2 kisebb fej lila hagyma
Továbbá:
- 1 szál újhagyma vagy pár szál metélőhagyma
- 2-3 szelet piros kaliforniai paprika
A forma kenéséhez:
- 2 dkg margarin
- 1 tk liszt
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tejfölt egy tálkába öntjük. Belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, beleszórjuk a szerecsendiót. A sonkát nagyon apróra kockázzuk és egy tálkában mérsékelt lángon 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk. A hagymákat is alaposan megtisztítjuk, a lila hagymát karikára, a paprikát és az újhagymát vagy a metélőhagymát pedig apróra vágjuk.
Egy kerek pizzaformát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát beleborítjuk és a kezünkkel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme. Megkenjük a fokhagymás szósszal. Ráfektetjük a lila hagyma karikákat. Megszórjuk a sonkakockákkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve megszórjuk az apróra vágott paprikával és újhagymával vagy metélőhagymával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

