Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Háromsajtos-csirkés tészta recept

Háromsajtos-csirkés tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb csirkemell filé
    • 3 ek olaj
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet bors
    • 40 dkg tészta (nálam most olasz csavart)
    • 3 dl főzőtejszín (20%-os)
    • 1 tömlős sajt (nálam füstölt sajtos, 10 dkg)
    • 2 dkg parmezán sajt
    • 15 dkg trappista sajt
    • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

    Elkészítése:

    A megtisztított húst felkockázzuk és lecsöpögtetjük.

    Az olajat felforrósítjuk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 0,5 dl vízzel.Fedő alatt puhára főzzük, majd hagyjuk a felesleges vizet elfőni róla.

    A tésztát sós vízben megfőzzük, hideg vízben átöblítjük, majd hagyjuk lecsepegni. A petrezselyemlevelet megmossuk, egész apróra vágjuk.

    Ha puha a hús, hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtot, belereszeljük a parmezánt és a trappistát. Utóbbiból hagyjuk egy kis maréknyit a tészta tetejére.

    Addig hagyjuk a lángon kavargatva, míg a sajtok teljesen felolvadnak. Beleszórjuk a petrezselyemlevet, majd összeforgatjuk a tésztával. Itt érdemes megkóstolni, mert lehet kíván egy kis sót.

    Egy nagyobb kerámia tálba simítjuk, megszórjuk a meghagyott sajttal.

    Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon hőlégkeveréssel éppen addig sütjük, míg jól átmelegszik, és a sajt megolvad rajta. Ez kb. 10 perc.
    Azonnal kínáljuk.

    Tipp:

    Ma a hűtőben talált maradék sajtokból és egy kevés csirkehúsból, valamint tésztából készítettem az ebédet. Egyszerű étel, jó sajtos, olyan nyúlós, ami frissen a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá