Háromsajtos-csirkés tészta recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 40 dkg tészta (nálam most olasz csavart)
- 3 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 tömlős sajt (nálam füstölt sajtos, 10 dkg)
- 2 dkg parmezán sajt
- 15 dkg trappista sajt
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Elkészítése:
A megtisztított húst felkockázzuk és lecsöpögtetjük.
Az olajat felforrósítjuk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 0,5 dl vízzel.Fedő alatt puhára főzzük, majd hagyjuk a felesleges vizet elfőni róla.
A tésztát sós vízben megfőzzük, hideg vízben átöblítjük, majd hagyjuk lecsepegni. A petrezselyemlevelet megmossuk, egész apróra vágjuk.
Ha puha a hús, hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtot, belereszeljük a parmezánt és a trappistát. Utóbbiból hagyjuk egy kis maréknyit a tészta tetejére.
Addig hagyjuk a lángon kavargatva, míg a sajtok teljesen felolvadnak. Beleszórjuk a petrezselyemlevet, majd összeforgatjuk a tésztával. Itt érdemes megkóstolni, mert lehet kíván egy kis sót.
Egy nagyobb kerámia tálba simítjuk, megszórjuk a meghagyott sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon hőlégkeveréssel éppen addig sütjük, míg jól átmelegszik, és a sajt megolvad rajta. Ez kb. 10 perc.
Azonnal kínáljuk.
Tipp:
Ma a hűtőben talált maradék sajtokból és egy kevés csirkehúsból, valamint tésztából készítettem az ebédet. Egyszerű étel, jó sajtos, olyan nyúlós, ami frissen a legfinomabb.