Háromsajtos-csirkés tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • 3 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 40 dkg tészta (nálam most olasz csavart)
  • 3 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 tömlős sajt (nálam füstölt sajtos, 10 dkg)
  • 2 dkg parmezán sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

Elkészítése:

A megtisztított húst felkockázzuk és lecsöpögtetjük.

Az olajat felforrósítjuk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 0,5 dl vízzel.Fedő alatt puhára főzzük, majd hagyjuk a felesleges vizet elfőni róla.

A tésztát sós vízben megfőzzük, hideg vízben átöblítjük, majd hagyjuk lecsepegni. A petrezselyemlevelet megmossuk, egész apróra vágjuk.

Ha puha a hús, hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtot, belereszeljük a parmezánt és a trappistát. Utóbbiból hagyjuk egy kis maréknyit a tészta tetejére.

Addig hagyjuk a lángon kavargatva, míg a sajtok teljesen felolvadnak. Beleszórjuk a petrezselyemlevet, majd összeforgatjuk a tésztával. Itt érdemes megkóstolni, mert lehet kíván egy kis sót.

Egy nagyobb kerámia tálba simítjuk, megszórjuk a meghagyott sajttal.

Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon hőlégkeveréssel éppen addig sütjük, míg jól átmelegszik, és a sajt megolvad rajta. Ez kb. 10 perc.
Azonnal kínáljuk.

Tipp:

Ma a hűtőben talált maradék sajtokból és egy kevés csirkehúsból, valamint tésztából készítettem az ebédet. Egyszerű étel, jó sajtos, olyan nyúlós, ami frissen a legfinomabb.