Hagymás lepény magyarosan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1,25 dkg élesztő
- 1,2 dl tej
- 1 csipet kristálycukor
- 1 csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek étolaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 kisebb lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 315 g tejföl
- 15 dkg sonka
- 20 dkg császárszalonna
- 20 dkg sajt (elhagyható)
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A lisztet beleszórjuk egy nagy tálba, közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a tejben elmorzsolt élesztőt, melybe először belekevertünk 1 evőkanál lisztet és egy csipet cukrot.
Hozzáadjuk a sót, az étolajat, és a két egész tojást. Összegyúrjuk, és letakarva 40 percig kelesztjük. Utána két nagy téglalapot nyújtunk belőle, és lisztezett tepsire fektetjük.
A sonkát és a bacont felszeleteljük apró darabokra, a tejfölt kikeverjük sóval, borssal, pirospaprikával, és belenyomjuk az megtisztított fokhagymát.
A hagymákat karikákra, vagy vékony szeletekre vágjuk. Sorban ráhelyezzük őket a tésztára: tejfölszósz, sonka és szalonna, és végül a hagymakarikák.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 35 percig sütjük őket.
Tipp:
Tipp: Aki sajtot is szeretne még rátenni, 25 percre rakja be a tésztát a sütőbe, majd tegye rá a sajtot, és további 10 percig süsse.
A hagymás lepény magyarosan kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 18 g