Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás lepény magyarosan recept

Hagymás lepény magyarosan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 1,25 dkg élesztő
    • 1,2 dl tej
    • 1 csipet kristálycukor
    • 1 csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek étolaj
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 1 kisebb lila hagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 315 g tejföl
    • 15 dkg sonka
    • 20 dkg császárszalonna
    • 20 dkg sajt (elhagyható)
    • bors
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A lisztet beleszórjuk egy nagy tálba, közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a tejben elmorzsolt élesztőt, melybe először belekevertünk 1 evőkanál lisztet és egy csipet cukrot.

    Hozzáadjuk a sót, az étolajat, és a két egész tojást. Összegyúrjuk, és letakarva 40 percig kelesztjük. Utána két nagy téglalapot nyújtunk belőle, és lisztezett tepsire fektetjük.

    A sonkát és a bacont felszeleteljük apró darabokra, a tejfölt kikeverjük sóval, borssal, pirospaprikával, és belenyomjuk az megtisztított fokhagymát.

    A hagymákat karikákra, vagy vékony szeletekre vágjuk. Sorban ráhelyezzük őket a tésztára: tejfölszósz, sonka és szalonna, és végül a hagymakarikák.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon 35 percig sütjük őket.

    Tipp:

    Tipp: Aki sajtot is szeretne még rátenni, 25 percre rakja be a tésztát a sütőbe, majd tegye rá a sajtot, és további 10 percig süsse.

    A hagymás lepény magyarosan kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 273 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá