Hagymás lepény magyarosan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1,25 dkg élesztő
  • 1,2 dl tej
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 3 ek étolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 kisebb lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 315 g tejföl
  • 15 dkg sonka
  • 20 dkg császárszalonna
  • 20 dkg sajt (elhagyható)
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítése:

A lisztet beleszórjuk egy nagy tálba, közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a tejben elmorzsolt élesztőt, melybe először belekevertünk 1 evőkanál lisztet és egy csipet cukrot.

Hozzáadjuk a sót, az étolajat, és a két egész tojást. Összegyúrjuk, és letakarva 40 percig kelesztjük. Utána két nagy téglalapot nyújtunk belőle, és lisztezett tepsire fektetjük.

A sonkát és a bacont felszeleteljük apró darabokra, a tejfölt kikeverjük sóval, borssal, pirospaprikával, és belenyomjuk az megtisztított fokhagymát.

A hagymákat karikákra, vagy vékony szeletekre vágjuk. Sorban ráhelyezzük őket a tésztára: tejfölszósz, sonka és szalonna, és végül a hagymakarikák.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 35 percig sütjük őket.

Tipp:

Tipp: Aki sajtot is szeretne még rátenni, 25 percre rakja be a tésztát a sütőbe, majd tegye rá a sajtot, és további 10 percig süsse.