Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet beleszórjuk egy nagy tálba, közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a tejben elmorzsolt élesztőt, melybe először belekevertünk 1 evőkanál lisztet és egy csipet cukrot.
Hozzáadjuk a sót, az étolajat, és a két egész tojást. Összegyúrjuk, és letakarva 40 percig kelesztjük. Utána két nagy téglalapot nyújtunk belőle, és lisztezett tepsire fektetjük.
A sonkát és a bacont felszeleteljük apró darabokra, a tejfölt kikeverjük sóval, borssal, pirospaprikával, és belenyomjuk az megtisztított fokhagymát.
A hagymákat karikákra, vagy vékony szeletekre vágjuk. Sorban ráhelyezzük őket a tésztára: tejfölszósz, sonka és szalonna, és végül a hagymakarikák.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 35 percig sütjük őket.
Tipp: Aki sajtot is szeretne még rátenni, 25 percre rakja be a tésztát a sütőbe, majd tegye rá a sajtot, és további 10 percig süsse.