Gyors lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg kenyérliszt (lehet sima is vagy bármilyen keverék liszt)
- 1 csapott tk só
- 1/2 dl olaj
- 1 cs instant élesztő vagy 2 dkg friss
- 1 mk cukor
- 2 dl langyos víz
- bő olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt, cukrot, langyos vizet összekeverjük és 1-2 percig kelni hagyjuk.
Addig a liszthez adjuk a sót, az olajat, végül a megkelt élesztővel összegyúrjuk közepes keménységű tésztává.
15 percig langyos helyen kelesztjük, majd elosztjuk annyi részre, ahány lángost szeretnénk (ebből az adagból 6 szokásos méretű lángos lett).
A gombócokat újra lefedjük kb 5 percre, majd kissé olajos kézzel megformáljuk a lángosokat és bő, forró olajban megsütjük a lángosok mindkét oldalát.
Fokhagymás tejföllel és sajttal fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »