Gyors házi pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg rétesliszt
- 5 dkg búzadara
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk cukor
- 1 mk só
- 2,5 dl langyos víz
- 1 csomag szárított élesztő
Feltét:
- 1,5 dl paradicsomszósz
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 mk bazsalikom
- 1 csipet só
- 1 mk cukor
- 1 mk oregánó
- 1 csipet kakukkfű
- őrölt bors
- 1 fej lila hagyma
- 1 sárga paprika
- 20 dkg gépsonka
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A réteslisztet elkeverjük a cukorral, a sóval, a búzadarával és a szárított élesztővel. Hozzáadjuk az olívaolajat és a langyos víz felét. Elkezdjük összegyúrni és fokozatosan adjuk hozzá a maradék vizet is, annyit, amennyivel rugalmas tésztát nem tudunk gyúrni. 2 részre osztjuk, 2 cipót formázunk és letakarva, meleg helyen 15 percet pihentetjük.
Pihentetés után a cipókat egyenként kör alakúra elnyújtjuk.
A paradicsomszószt a fokhagymával és a fűszerekkel jól összekeverjük és egyenlően elosztjuk a 2 kinyújtott tésztán.
Paprika szeleteket, gépsonkát és hagymakarikákat halmozunk a szószra, majd megszórjuk reszelt sajttal.
250 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

