Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás tarhonyás hús recept

Gombás tarhonyás hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertéscomb
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3-4 ek olaj
    • 1 tk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 púpos tk fűszerpaprika
    • 1 ek csemege paprikakrém
    • 25 dkg gomba

    Tarhonyához:

    • 2 csésze tarhonya (50 dkg)
    • 5-6 ek olaj
    • 4 csésze víz
    • 1 ek házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
    • 1 csapott kk só
    • 1 csipet őrölt bors

    Elkészítése:

    A húst alaposan megmossuk és felkockázzuk.

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük.

    Lefedjük és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.

    A tarhonyát közben egy kevés olajon világosra pirítjuk, majd felengedjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük és fedő alatt, mérsékelt lángon megfőzzük. (Időnként keverjük meg, hogy ne ragadjon le.)

    A gombát felszeleteljük, és amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk, és készre főzzük.

    A megfőtt tarhonyát a gombás húshoz adjuk, átkeverjük és melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Hagyományos tarhonyás húst gyakran készítek, mert a gyerekek is szívesen megeszik. Általában csirkemellet használok, de most sertés hús volt kéznél. Akadt egy doboz gomba is a hűtőben, ezért összehoztam a kettőt és lett belőle gombás tarhonyás hús.
    Igazán laktató fogás, amihez egy kis savanyúság remekül illik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá