Gombás tarhonyás hús recept
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 tk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 1 ek csemege paprikakrém
- 25 dkg gomba
Tarhonyához:
- 2 csésze tarhonya (50 dkg)
- 5-6 ek olaj
- 4 csésze víz
- 1 ek házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
- 1 csapott kk só
- 1 csipet őrölt bors
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk és felkockázzuk.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük.
Lefedjük és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.
A tarhonyát közben egy kevés olajon világosra pirítjuk, majd felengedjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük és fedő alatt, mérsékelt lángon megfőzzük. (Időnként keverjük meg, hogy ne ragadjon le.)
A gombát felszeleteljük, és amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk, és készre főzzük.
A megfőtt tarhonyát a gombás húshoz adjuk, átkeverjük és melegen kínáljuk.
Tipp:
Hagyományos tarhonyás húst gyakran készítek, mert a gyerekek is szívesen megeszik. Általában csirkemellet használok, de most sertés hús volt kéznél. Akadt egy doboz gomba is a hűtőben, ezért összehoztam a kettőt és lett belőle gombás tarhonyás hús.
Igazán laktató fogás, amihez egy kis savanyúság remekül illik.