Gombás tarhonyás hús recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 tk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 1 ek csemege paprikakrém
- 25 dkg gomba
Tarhonyához:
- 2 csésze tarhonya (50 dkg)
- 5-6 ek olaj
- 4 csésze víz
- 1 ek házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
- 1 csapott kk só
- 1 csipet őrölt bors
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk és felkockázzuk.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük.
Lefedjük és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.
A tarhonyát közben egy kevés olajon világosra pirítjuk, majd felengedjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük és fedő alatt, mérsékelt lángon megfőzzük. (Időnként keverjük meg, hogy ne ragadjon le.)
A gombát felszeleteljük, és amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk, és készre főzzük.
A megfőtt tarhonyát a gombás húshoz adjuk, átkeverjük és melegen kínáljuk.
Tipp:
Hagyományos tarhonyás húst gyakran készítek, mert a gyerekek is szívesen megeszik. Általában csirkemellet használok, de most sertés hús volt kéznél. Akadt egy doboz gomba is a hűtőben, ezért összehoztam a kettőt és lett belőle gombás tarhonyás hús.
Igazán laktató fogás, amihez egy kis savanyúság remekül illik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »