Gombás tarhonyás hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 ek olaj
  • 1 tk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 púpos tk fűszerpaprika
  • 1 ek csemege paprikakrém
  • 25 dkg gomba

Tarhonyához:

  • 2 csésze tarhonya (50 dkg)
  • 5-6 ek olaj
  • 4 csésze víz
  • 1 ek házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
  • 1 csapott kk só
  • 1 csipet őrölt bors

Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk és felkockázzuk.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük.

Lefedjük és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.

A tarhonyát közben egy kevés olajon világosra pirítjuk, majd felengedjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük és fedő alatt, mérsékelt lángon megfőzzük. (Időnként keverjük meg, hogy ne ragadjon le.)

A gombát felszeleteljük, és amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk, és készre főzzük.

A megfőtt tarhonyát a gombás húshoz adjuk, átkeverjük és melegen kínáljuk.

Tipp:

Hagyományos tarhonyás húst gyakran készítek, mert a gyerekek is szívesen megeszik. Általában csirkemellet használok, de most sertés hús volt kéznél. Akadt egy doboz gomba is a hűtőben, ezért összehoztam a kettőt és lett belőle gombás tarhonyás hús.
Igazán laktató fogás, amihez egy kis savanyúság remekül illik.