Hozzávalók:
Tarhonyához:
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk és felkockázzuk.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük.
Lefedjük és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.
A tarhonyát közben egy kevés olajon világosra pirítjuk, majd felengedjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük és fedő alatt, mérsékelt lángon megfőzzük. (Időnként keverjük meg, hogy ne ragadjon le.)
A gombát felszeleteljük, és amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk, és készre főzzük.
A megfőtt tarhonyát a gombás húshoz adjuk, átkeverjük és melegen kínáljuk.
Hagyományos tarhonyás húst gyakran készítek, mert a gyerekek is szívesen megeszik. Általában csirkemellet használok, de most sertés hús volt kéznél. Akadt egy doboz gomba is a hűtőben, ezért összehoztam a kettőt és lett belőle gombás tarhonyás hús.
Igazán laktató fogás, amihez egy kis savanyúság remekül illik.