Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás spagetti szénégető módra ( Spaghetti funghi alla carbonara) recept

Gombás spagetti szénégető módra ( Spaghetti funghi alla carbonara)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg friss gomba
    • 25 dkg bacon vagy panchetta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 dl főzőtejszín
    • oregano
    • petrezselyem
    • bors
    • olívaolaj
    • sajt (legjobb a parmezán)
    • spagetti

    Elkészítése:

    A spagettit kifőzzük, leszűrjük és melegen tartjuk. A bacont vagy panchettát csíkokra vágjuk és a felaprított vöröshagymával kevés olívaolajon megpároljuk. Mikor ezzel elkészültünk, akkor rászórjuk az apróra vágott fokhagymát is. A gombát közben leöblítjük folyó víz alatt, csak annyira, hogy az esetleges termőföldet lemossuk róla.

    Szárazra töröljük és felszeleteljük, majd a hagymás baconre tesszük. Fűszerezzük oreganoval, petrezselyemmel, borssal és kevés sóval – a sóval óvatosan, hisz a bacon is sós! Fedő alatt pár perc alatt átpároljuk a gombát is. Míg párolódik, a tejszínt és a tojások sárgáját elkeverjük.

    Ráöntjük a baconos gombára és addig főzzük, amíg besűrűsödik a mártásunk. A spagettire szedve, reszelt sajttal megszórva fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá