Gombás spagetti szénégető módra ( Spaghetti funghi alla carbonara) recept
Hozzávalók:
- 25 dkg friss gomba
- 25 dkg bacon vagy panchetta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 dl főzőtejszín
- oregano
- petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
- sajt (legjobb a parmezán)
- spagetti
Elkészítése:
A spagettit kifőzzük, leszűrjük és melegen tartjuk. A bacont vagy panchettát csíkokra vágjuk és a felaprított vöröshagymával kevés olívaolajon megpároljuk. Mikor ezzel elkészültünk, akkor rászórjuk az apróra vágott fokhagymát is. A gombát közben leöblítjük folyó víz alatt, csak annyira, hogy az esetleges termőföldet lemossuk róla.
Szárazra töröljük és felszeleteljük, majd a hagymás baconre tesszük. Fűszerezzük oreganoval, petrezselyemmel, borssal és kevés sóval – a sóval óvatosan, hisz a bacon is sós! Fedő alatt pár perc alatt átpároljuk a gombát is. Míg párolódik, a tejszínt és a tojások sárgáját elkeverjük.
Ráöntjük a baconos gombára és addig főzzük, amíg besűrűsödik a mártásunk. A spagettire szedve, reszelt sajttal megszórva fogyasztjuk.