Gombás spagetti szénégető módra ( Spaghetti funghi alla carbonara)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg friss gomba
  • 25 dkg bacon vagy panchetta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 tojás sárgája
  • 4 dl főzőtejszín
  • oregano
  • petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
  • sajt (legjobb a parmezán)
  • spagetti

Elkészítése:

A spagettit kifőzzük, leszűrjük és melegen tartjuk. A bacont vagy panchettát csíkokra vágjuk és a felaprított vöröshagymával kevés olívaolajon megpároljuk. Mikor ezzel elkészültünk, akkor rászórjuk az apróra vágott fokhagymát is. A gombát közben leöblítjük folyó víz alatt, csak annyira, hogy az esetleges termőföldet lemossuk róla.

Szárazra töröljük és felszeleteljük, majd a hagymás baconre tesszük. Fűszerezzük oreganoval, petrezselyemmel, borssal és kevés sóval – a sóval óvatosan, hisz a bacon is sós! Fedő alatt pár perc alatt átpároljuk a gombát is. Míg párolódik, a tejszínt és a tojások sárgáját elkeverjük.

Ráöntjük a baconos gombára és addig főzzük, amíg besűrűsödik a mártásunk. A spagettire szedve, reszelt sajttal megszórva fogyasztjuk.