Hozzávalók:
Elkészítése:
A spagettit kifőzzük, leszűrjük és melegen tartjuk. A bacont vagy panchettát csíkokra vágjuk és a felaprított vöröshagymával kevés olívaolajon megpároljuk. Mikor ezzel elkészültünk, akkor rászórjuk az apróra vágott fokhagymát is. A gombát közben leöblítjük folyó víz alatt, csak annyira, hogy az esetleges termőföldet lemossuk róla.
Szárazra töröljük és felszeleteljük, majd a hagymás baconre tesszük. Fűszerezzük oreganoval, petrezselyemmel, borssal és kevés sóval – a sóval óvatosan, hisz a bacon is sós! Fedő alatt pár perc alatt átpároljuk a gombát is. Míg párolódik, a tejszínt és a tojások sárgáját elkeverjük.
Ráöntjük a baconos gombára és addig főzzük, amíg besűrűsödik a mártásunk. A spagettire szedve, reszelt sajttal megszórva fogyasztjuk.