Gombás linguine citromos kakukkfűves gombával recept
Hozzávalók:
- 220 g barna csiperke gomba
- 5 ek extra szűz olívaolaj (80 ml)
- 2 tk nagy szemű tengeri só vagy 1 tk asztali só
- 1 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 citrom héja és kifacsart leve
- 4 ág friss kakukkfű levele lehúzva (kb. 1 teáskanálnyi)
- 0,5 kg linguine (hosszúmetélt)
- 1 csokor friss petrezselyem összeaprítva
- 2 ek frissen reszelt parmezán
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
Szeleteljük fel vékonyan a gombát, és tegyük egy nagy tálba az olajjal, a sóval, a fokhagymával, a citromhéjjal és -lével, valamint a csodás illatú kakukkfűlevelekkel együtt.
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett instrukcióknak megfelelően, majd nagyjából szűrjük le, és tegyünk félre egy kevés főzőlevet.
Borítsuk gyorsan a tésztát a gombás keverékhez. Keverjük jól össze, öntsük rá a félretett főzőlevet, majd ízlés szerint adjuk hozzá a petrezselymet, a reszelt parmezánt és a borsot. Keverjük össze újra, és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

