Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somogyi galuska recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 dl tejföl
    • 2 fej vöröshagyma
    • a sütéshez olaj
    • 20 dkg liszt
    • késhegynyi pirospaprika

    Elkészítés:
    A lisztből a tojással, egy csipet sóval, meg egy kevés vízzel galuskatésztát keverünk, és a hosszúkás galuskákat lobogó, sós vízben kifőzzük. Közben a füstölt szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, a ropogós pörcöt a zsírból kihalásszuk, és félretesszük. A visszamaradt zsírba szedjük a kifőtt galuskát, a pirospaprikával meghintjük, a forró tejföllel megöntözzük, tetejére hintjük a kisütött, ropogós pörcöt, végül az egészet karikákra vágott, lisztben megforgatott és olajban szép pirosra sütött hagymával meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá