Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A tökéletes, vajpuha grízgaluska recept

A tökéletes, vajpuha grízgaluska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg zsír
    • 10 dkg búzadara
    • csipet só
    • petrezselyemzöld (opcionálisan)

    Elkészítése:

    Feltesszük forrni 1,5 liter vizet. Közben a tojást a zsírral kissé elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes darát és a sót. Az egészet addig keverjük, amíg a víz felforr.

    Amikor a víz forrni kezd, megsózzuk, és két teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk a vízbe. Néhány perc elteltével a galuskák feljönnek a víz tetejére. Ha nem, óvatosan megmozgatjuk őket egy fakanállal, hogy ne tapadjanak le.

    A galuskákat 5 percig főzzük lobogó vízben, majd hozzáöntünk fél liter hideg vizet. Miután a víz újra felforr, még további 10 percig főzzük.

    A kész galuskákat a főző lében hagyhatjuk kihűlni, hogy ne száradjanak ki, és megőrizzék puhaságukat.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek