A tökéletes, vajpuha grízgaluska recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg zsír
- 10 dkg búzadara
- csipet só
- petrezselyemzöld (opcionálisan)
Elkészítése:
Feltesszük forrni 1,5 liter vizet. Közben a tojást a zsírral kissé elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes darát és a sót. Az egészet addig keverjük, amíg a víz felforr.
Amikor a víz forrni kezd, megsózzuk, és két teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk a vízbe. Néhány perc elteltével a galuskák feljönnek a víz tetejére. Ha nem, óvatosan megmozgatjuk őket egy fakanállal, hogy ne tapadjanak le.
A galuskákat 5 percig főzzük lobogó vízben, majd hozzáöntünk fél liter hideg vizet. Miután a víz újra felforr, még további 10 percig főzzük.
A kész galuskákat a főző lében hagyhatjuk kihűlni, hogy ne száradjanak ki, és megőrizzék puhaságukat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »