A tökéletes, vajpuha grízgaluska recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg zsír
- 10 dkg búzadara
- csipet só
- petrezselyemzöld (opcionálisan)
Elkészítése:
Feltesszük forrni 1,5 liter vizet. Közben a tojást a zsírral kissé elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes darát és a sót. Az egészet addig keverjük, amíg a víz felforr.
Amikor a víz forrni kezd, megsózzuk, és két teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk a vízbe. Néhány perc elteltével a galuskák feljönnek a víz tetejére. Ha nem, óvatosan megmozgatjuk őket egy fakanállal, hogy ne tapadjanak le.
A galuskákat 5 percig főzzük lobogó vízben, majd hozzáöntünk fél liter hideg vizet. Miután a víz újra felforr, még további 10 percig főzzük.
A kész galuskákat a főző lében hagyhatjuk kihűlni, hogy ne száradjanak ki, és megőrizzék puhaságukat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »