A tökéletes, vajpuha grízgaluska recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg zsír
- 10 dkg búzadara
- csipet só
- petrezselyemzöld (opcionálisan)
Elkészítése:
Feltesszük forrni 1,5 liter vizet. Közben a tojást a zsírral kissé elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes darát és a sót. Az egészet addig keverjük, amíg a víz felforr.
Amikor a víz forrni kezd, megsózzuk, és két teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk a vízbe. Néhány perc elteltével a galuskák feljönnek a víz tetejére. Ha nem, óvatosan megmozgatjuk őket egy fakanállal, hogy ne tapadjanak le.
A galuskákat 5 percig főzzük lobogó vízben, majd hozzáöntünk fél liter hideg vizet. Miután a víz újra felforr, még további 10 percig főzzük.
A kész galuskákat a főző lében hagyhatjuk kihűlni, hogy ne száradjanak ki, és megőrizzék puhaságukat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »