A tökéletes, vajpuha grízgaluska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 5 dkg zsír
  • 10 dkg búzadara
  • csipet só
  • petrezselyemzöld (opcionálisan)

Elkészítése:

Feltesszük forrni 1,5 liter vizet. Közben a tojást a zsírral kissé elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes darát és a sót. Az egészet addig keverjük, amíg a víz felforr.

Amikor a víz forrni kezd, megsózzuk, és két teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk a vízbe. Néhány perc elteltével a galuskák feljönnek a víz tetejére. Ha nem, óvatosan megmozgatjuk őket egy fakanállal, hogy ne tapadjanak le.

A galuskákat 5 percig főzzük lobogó vízben, majd hozzáöntünk fél liter hideg vizet. Miután a víz újra felforr, még további 10 percig főzzük.

A kész galuskákat a főző lében hagyhatjuk kihűlni, hogy ne száradjanak ki, és megőrizzék puhaságukat.