Fusilli gombapörkölttel, kolbásszal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg fusilli
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma zöldjével
- 1 csípős hegyes paprika
- 2 chili paprika
- 2 paradicsom
- 1 ek fekete olívavogyó
- 1 ek chilivel töltött zöld olívabogyó
- 1 ek ketchup
- 1 ek chiliszósz
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- kakukkfű
- oregán
- olívaolaj
- 15 dkg lángolt kolbász
Elkészítése:
A vöröshagymát, a fokhagymát felaprítjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük. A paprikát és a gombát felszeleteljük, a paradicsomot nyolcadoljuk.
Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, majd a gombát, végül a paradicsomot, s az olívabogyókat. Fűszerezzük. Locsoljunk rá ketchupot és chiliszószt.
Közben a tésztához a vizet felforraljuk, sózzuk, beletesszük a tésztát.
A kolbászt felkarikázzuk, a gombapörkölthöz adjuk.
Amikor minden megfőtt, tálalunk. A tányérra szedünk a tésztából, s rátesszük a gombapörköltet. Megszórjuk újhagyma zölddel. Vörösbort kínálhatunk mellé.
Tipp:
Olaszos ízhatású, nagyon finom, tésztás étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »