Fusilli gombapörkölttel, kolbásszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fusilli gombapörkölttel, kolbásszal

Hozzávalók:

  • 25 dkg fusilli
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma zöldjével
  • 1 csípős hegyes paprika
  • 2 chili paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 ek fekete olívavogyó
  • 1 ek chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 1 ek ketchup
  • 1 ek chiliszósz
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • kakukkfű
  • oregán
  • olívaolaj
  • 15 dkg lángolt kolbász

Elkészítése:

A vöröshagymát, a fokhagymát felaprítjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük. A paprikát és a gombát felszeleteljük, a paradicsomot nyolcadoljuk.

Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, majd a gombát, végül a paradicsomot, s az olívabogyókat. Fűszerezzük. Locsoljunk rá ketchupot és chiliszószt.

Közben a tésztához a vizet felforraljuk, sózzuk, beletesszük a tésztát.

A kolbászt felkarikázzuk, a gombapörkölthöz adjuk.

Amikor minden megfőtt, tálalunk. A tányérra szedünk a tésztából, s rátesszük a gombapörköltet. Megszórjuk újhagyma zölddel. Vörösbort kínálhatunk mellé.

Tipp:

Olaszos ízhatású, nagyon finom, tésztás étel.