Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal recept

Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg fusilli tészta
    • 35 dkg csiperke gomba
    • 1 csokor medvehagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 szál újhagyma zöldjével
    • 4 db chili paprika
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 dl fehérbor
    • 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó
    • őrölt fekete bors
    • kakukkfű
    • oregano
    • olívaolaj
    • 5 dkg füstölt sajt

    Elkészítése:

    A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a sajtot lereszelem. Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, chilipaprikát..

    Közeben a tésztát sós vízben al dente kifőzöm.

    Végül a raguhoz hozzáadom a medvehagymát, az olívabogyókat, fűszerezem. Ráöntöm a tejszínt és a bort,Kis idő elteltével hozzászedem a résztát, összekeverem, felrottyantom.

    Tálalok. A tányérra szedek a tésztából Rászórom a reszelt sajtot és díszítem medvehagyma levéllel és virággal.

    Fehér bort iszom hozzá.

    Tipp:

    Már nagyon vágytam egy finom olaszos tésztára. /box]

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá