Focaccia mediterrán recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 1 csomag gyorsélesztő
- 1,5 dl langyos víz
- csipet só
- csipet cukor
- 2 evõkanál olívaolaj
Feltét:
- friss oregánó
- 1 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 10 fekete olajbogyó
- 8 dkg mozzarella
- pritamin paprika
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon ruganyos tésztát gyúrunk, majd olajjal lekenve 1 órán át kelesztjük. A hagyományos olasz foccacia duci, de inkább laposabb kenyér, aminek a tetejére ízlés szerinti fűszereket ( pl: fokhagymát, hagymát, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot, durva tengeri sót, olívabogyót, kapribogyót szórhatunk).
Kézzel tetszőleges alakúra formázzuk a tésztát, majd olajjal lekenjük a tésztát, rátesszük a feltéteket, végül a sajtot is. Ez egy alaprecept. Valaki a tésztába belegyúrja a fűszereket, mert eredetileg így kell. Azomban én kézzel formáltam télalap alakúra, de lehet kerek, ovális vagy amilyenre szeretnénk, teljesen mindegy.
Ha megpakoltuk a hozzávalókkal akkor 180 fokra elõmelegített sütõben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


