Feketekagylós spagetti recept
Hozzávalók:
- 1 – 1,5 kg friss fekete kagyló
- 2 dl minőségi száraz fehérbor
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kick chili paprika
- 3-4 db közepes méretű paradicsom
- 1 nagy zellerszál (elhagyható)
- 1 csokor petrezselyem
- fél csomag spagetti
- só, bors
Elkészítése:
Az olívaolajon megpirítom a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a felaprított chilit. Hozzáadom a bort, a az aprított zellert, paradicsomot és a petrezselyemzöld felét. Sózom, borsozom és lassú tűzön 10-15 percig főzöm. Utána beleteszem a megtisztított kagylót és még pár percet lefedve párolom (nem kell több 5 percnél).
Közben a spagettit al dente-re főzöm. Leszűröm és összekeverem az elkészült kagylós szósszal, végül rászórom a maradék petrezselymet.
Tipp:
A kagylóról: A friss élő kagyló vagy zárt, vagy kocogtatásra bezáródik. A tisztításkor a kagylók alsó részén lévő szárakat kézzel el kell távolítani, majd a kagylók felszínét körömkefével vagy dörzsis szivaccsal alaposan letisztítjuk és tiszta vízben leöblítjük. Ha főzés után valamelyik kagyló nem nyílik ki, azt dobjuk ki.
A feketekagylós spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 2 g