Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fánk recept

Fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 1 teáskanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 élesztő
    • tej (mennyit felvesz a tészta)
    • étolaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt a szokásos módon felfuttatom, közben kimérem az alapanyagokat. Ha felfutott az élesztő belekeverem és dagasztom a tésztát, a végén kb egy kanálnyi étolajjal is összedolgozom. Duplájára kelesztem, majd elsodrom. Pogácsa szaggatóval kiszaggatom (nem a legnagyobbat használtam, hanem attól az egyel kisebbet), a gyúrótáblán még kb 10-15 percig kelesztem. Eközben felforrósítom az olajat, és magas lángom kisütöm a fánkokat. Porcukorral, vaníliás cukorral és lekvárral tálaltam. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá