Fahéjas csiga thang-zhonggal recept

Elkészítése:
Thang zhong készítése:
A tejet a liszttel simára keverjük, és közepes tűzön, folytonos keverés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
A tészta készítése:
A tészta hozzávalóit az olvasztott vajon kívül keverőtálba tesszük, és hozzáadunk a kihűlt thang zhongot. Elkezdjük dagasztani, majd pár perc után hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Tovább dagasztjuk még kb. 5 percig, hogy szép fényes legyen a tészta. (Ha a tészta túl lágy, ragacsos, adjunk még hozzá lisztet, hogy egy jó rugalmas tésztát kapjunk.) A jól összedolgozott tésztát kelesztőtálban egy órán át kelesztjük. Ha már duplájára kelt a tészta, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk.
A töltelék készítése:
A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, majd elkenjük a kinyújtott tésztán. A barna cukor és fahéj keverékével jól megszórjuk a tésztát, majd szorosan feltekerjük. Kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tepsiben még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Még forrón, ecset segítségével lekenjük a meleg vaníliás tejjel.
Tipp:
Aki nem szereti a fahéjas csigát, megtöltheti kakaós cukorral is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »