Extrán magyaros pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 1 púpos tk só
- 2 dkg friss élesztő
- 2,3 dl meleg víz
- 2 tk tyúkzsír
Szószhoz:
- 2 dl házi paradicsomlé
- 2 csapott tk liszt
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csipet cukor
- 1 csipet morzsolt bazsalikom
- 1 csipet morzsolt oregánó
Feltéthez:
- 8 dkg sajt
- 1 nagyobb paradicsom
- 2 közepes gomba
- 5 dkg füstölt kolbász
- 7 dkg kolozsvári szalonna
- 3 vékony csík bacon szalonna
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. A friss élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, elkeverjük, de nem szükséges futtatni.
A liszthez adjuk az élesztős vizet, a tyúkzsírt és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ez alatt a házi paradicsomlevet csomómentesre keverjük a liszttel és sűrűre főzzük, közben ízesítjük a fűszerekkel, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
Egy nagyobb tepsit (40*27 cm) kikenünk kevéske margarinnal és megszórunk liszttel.
Előkészítjük a feltétet, a paradicsomot, a gombát, a kolbász felkarikázzuk, a szalonnát és a bacon szalonnát felcsíkozzuk.
A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk, majd a sodrófa segítségével belefektetjük. Megkenjük a paradicsomos szósszal.
Megszórjuk a reszelt sajttal és rárakjuk a gombát, paradicsomot, szalonnákat, kolbászt.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »