Extrán magyaros pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 1 púpos tk só
- 2 dkg friss élesztő
- 2,3 dl meleg víz
- 2 tk tyúkzsír
Szószhoz:
- 2 dl házi paradicsomlé
- 2 csapott tk liszt
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csipet cukor
- 1 csipet morzsolt bazsalikom
- 1 csipet morzsolt oregánó
Feltéthez:
- 8 dkg sajt
- 1 nagyobb paradicsom
- 2 közepes gomba
- 5 dkg füstölt kolbász
- 7 dkg kolozsvári szalonna
- 3 vékony csík bacon szalonna
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. A friss élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, elkeverjük, de nem szükséges futtatni.
A liszthez adjuk az élesztős vizet, a tyúkzsírt és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ez alatt a házi paradicsomlevet csomómentesre keverjük a liszttel és sűrűre főzzük, közben ízesítjük a fűszerekkel, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
Egy nagyobb tepsit (40*27 cm) kikenünk kevéske margarinnal és megszórunk liszttel.
Előkészítjük a feltétet, a paradicsomot, a gombát, a kolbász felkarikázzuk, a szalonnát és a bacon szalonnát felcsíkozzuk.
A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk, majd a sodrófa segítségével belefektetjük. Megkenjük a paradicsomos szósszal.
Megszórjuk a reszelt sajttal és rárakjuk a gombát, paradicsomot, szalonnákat, kolbászt.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »