Epres pizza recept
Hozzávalók:
- 1 csomag instant élesztő
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- langyos víz
- 20 dkg camembert sajt
- 15 dkg eper
- 5 dkg tört mogyoró vagy dió
- 2 evőkanál barna nádcukor
A lekenéshez:
- extra szűz olívaolaj
- 1 nagyobb idared alma hámozva
Elkészítése:
A tésztát bedagasztjuk a hozzávalókból, és kelesztjük, majd közben az almát felszeleteljük, és az epret felaprítjuk.
A sajtot szintén szeletekbe vágjuk. Ahogy a tésztánk megkelt, kisebb korongokat formázunk belőle. A tésztát megkenjük olajjal, és kirakjuk almával, majd megszórjuk cukorral.
A sajttal, majd eperrel, ízlésesen körberakjuk, és megszórjuk tört pörkölt mogyoróval. A széleit is megkenjük olajjal, és forró sütőben, kb. 210 fokon, 10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ha kihűlt szeleteljük akár a pizzát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

