Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Élesztős tortilla recept

Élesztős tortilla
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 3 ek cukor
    • 2 ek só
    • 5 dkg élesztő
    • 6 dl víz

    A szószhoz:

    • 2 dl tejföl
    • 1 ek ketchup
    • 1 ek majonéz

    A töltelékhez

    • 30 dkg gépsonka
    • 30 dkg sajt
    • 1 db kígyóuborka (nagy)
    • 2 db paprika
    • 3 db paradicsom
    • lilahagyma vagy metélőhagyma ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, dagasztjuk. Beolajozott nejlontasakban legalább egy óra hosszára hideg helyre tesszük pihenni (másnap is lehet sütni). Összekeverjük a szószhoz valókat.

    A gépsonkát vékony szeletekre vágjuk, a sajtot megreszeljük, a zöldségféléket nagyon vékony szeletekre vágjuk.

    A tésztát pihenés után olajozott deszkára borítjuk (lisztet ne használjunk), kb. 25-30 db-ra szedjük,. (Ennyit ki lehet hozni belőle.)

    Ha szétszedtük, a palacsintasütőt felmelegítjük, és olajos deszkán, olajos kézzel kerek formára lapítjuk (vékonyra). Használhatunk nyújtófát is. Beletesszük a palacsintasütőbe, és megsütjük. Amíg a másik oldalát sütjük, addig a tészta felét megkenjük a szósszal, rátesszük a két szelet gépsonkát és a vékony karikára vágott paradicsomot, paprikát, uborkát hagymát ( 3-4 karikát mindegyikből), és megszórjuk a reszelt sajttal. Majd ráborítjuk a másik felét, és mind a két oldalát egy kicsit tovább sütjük, közben egy kicsit megnyomkodjuk. Melegen tálaljuk

    Tipp:

    Tölthetjük bármilyen töltelékkel, én megmaradt brassói húst is felturbóztam vele. Nagyon puha a tésztája. Többféle tortillát készítettem már, de eddig ez volt a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá