Egyszerű szalámis pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2 dl víz
- 1 dl olaj
- 2 tk só
Szószhoz:
- 2 dl házi paradicsomlé
- 1 púpos ek liszt
- 2 csipet só
- 1 kk cukor
- 1 tk morzsolt oregánó
- csipet őrölt bors
Feltéthez:
- 10 dkg szalámi
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és kicsit átkavarjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd az élesztős vizet. Alaposan kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk vékonyan margarinnal és megszórunk kevés liszttel. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a tepsi méretére nyújtjuk és a sodrófára feltekerve szépen a tepsibe fektetjük.
A paradicsomlevet elkezdjük melegíteni, beleszórjuk a fűszereket, majd a liszttel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
Előmelegítjük a sütőt. Lereszeljük a sajtot. A kicsit hűlt paradicsomszószt a tésztára kenjük. A szalámi karikákkal befedjük és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


