Egyszerű szalámis pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2 dl víz
- 1 dl olaj
- 2 tk só
Szószhoz:
- 2 dl házi paradicsomlé
- 1 púpos ek liszt
- 2 csipet só
- 1 kk cukor
- 1 tk morzsolt oregánó
- csipet őrölt bors
Feltéthez:
- 10 dkg szalámi
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és kicsit átkavarjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd az élesztős vizet. Alaposan kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk vékonyan margarinnal és megszórunk kevés liszttel. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a tepsi méretére nyújtjuk és a sodrófára feltekerve szépen a tepsibe fektetjük.
A paradicsomlevet elkezdjük melegíteni, beleszórjuk a fűszereket, majd a liszttel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
Előmelegítjük a sütőt. Lereszeljük a sajtot. A kicsit hűlt paradicsomszószt a tésztára kenjük. A szalámi karikákkal befedjük és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »