Hozzávalók:
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és kicsit átkavarjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd az élesztős vizet. Alaposan kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk vékonyan margarinnal és megszórunk kevés liszttel. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a tepsi méretére nyújtjuk és a sodrófára feltekerve szépen a tepsibe fektetjük.
A paradicsomlevet elkezdjük melegíteni, beleszórjuk a fűszereket, majd a liszttel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
Előmelegítjük a sütőt. Lereszeljük a sajtot. A kicsit hűlt paradicsomszószt a tésztára kenjük. A szalámi karikákkal befedjük és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.