Egyszerű szalámis-kukoricás pizza recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csapott tk só
- 3 ek olaj
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1,6 dl víz
Szószhoz:
- 2 dl házi paradicsomlé
- 2 ek olaj
- 1-2 ek liszt
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 0,5 kk morzsolt bazsalikom
Feltéthez:
- 15 dkg szalámi
- 3 ek morzsolt csemegekukorica
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, elkeverjük (nem szükséges futtatni), majd az átszitált liszthez öntjük, amiben elkevertük a sót. Hozzáadjuk az olajat és alaposan kidagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Közben a szószhoz a lisztet elkeverjük az olajjal. Mérsékelt lángon világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, amit kavargatva hagyunk besűrűsödni. Ízesítjük egy kevés sóval, cukorral, oregánóval, bazsalikommal.
Ha kellőképpen besűrűsödött, kicsit félretesszük hűlni.
A megkelt tésztát gáz tepsi nagyságúra elnyújtjuk, majd a vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe fektetjük.
Lekenjük a szósszal. Megpakoljuk a szalámival, rászórjuk a kukoricát és meghintjük durvára reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Roppant egyszerű pizza a hűtőben talált szalámi, sajt eltüntetésére. Szép nagy adag, de ez is pillanatok alatt elfogyott :-)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »