Egyszerű szalámis-kukoricás pizza recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csapott tk só
- 3 ek olaj
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1,6 dl víz
Szószhoz:
- 2 dl házi paradicsomlé
- 2 ek olaj
- 1-2 ek liszt
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 0,5 kk morzsolt bazsalikom
Feltéthez:
- 15 dkg szalámi
- 3 ek morzsolt csemegekukorica
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, elkeverjük (nem szükséges futtatni), majd az átszitált liszthez öntjük, amiben elkevertük a sót. Hozzáadjuk az olajat és alaposan kidagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Közben a szószhoz a lisztet elkeverjük az olajjal. Mérsékelt lángon világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, amit kavargatva hagyunk besűrűsödni. Ízesítjük egy kevés sóval, cukorral, oregánóval, bazsalikommal.
Ha kellőképpen besűrűsödött, kicsit félretesszük hűlni.
A megkelt tésztát gáz tepsi nagyságúra elnyújtjuk, majd a vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe fektetjük.
Lekenjük a szósszal. Megpakoljuk a szalámival, rászórjuk a kukoricát és meghintjük durvára reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Roppant egyszerű pizza a hűtőben talált szalámi, sajt eltüntetésére. Szép nagy adag, de ez is pillanatok alatt elfogyott :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »