Egyszerű szalámis-kukoricás pizza

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csapott tk só
  • 3 ek olaj
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1,6 dl víz

Szószhoz:

  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 2 ek olaj
  • 1-2 ek liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 0,5 kk morzsolt oregánó
  • 0,5 kk morzsolt bazsalikom

Feltéthez:

  • 15 dkg szalámi
  • 3 ek morzsolt csemegekukorica
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A tésztához az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, elkeverjük (nem szükséges futtatni), majd az átszitált liszthez öntjük, amiben elkevertük a sót. Hozzáadjuk az olajat és alaposan kidagasztjuk.

Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Közben a szószhoz a lisztet elkeverjük az olajjal. Mérsékelt lángon világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, amit kavargatva hagyunk besűrűsödni. Ízesítjük egy kevés sóval, cukorral, oregánóval, bazsalikommal.

Ha kellőképpen besűrűsödött, kicsit félretesszük hűlni.

A megkelt tésztát gáz tepsi nagyságúra elnyújtjuk, majd a vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe fektetjük.

Lekenjük a szósszal. Megpakoljuk a szalámival, rászórjuk a kukoricát és meghintjük durvára reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Roppant egyszerű pizza a hűtőben talált szalámi, sajt eltüntetésére. Szép nagy adag, de ez is pillanatok alatt elfogyott :-)