Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű lángos recept

Egyszerű lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb krumpli
    • 50 dkg liszt
    • 2 tk só
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1 tk cukor
    • 3 dl krumpli főzőlé
    • 0,5 dl olaj

    Elkészítése:

    A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, és vízben puhára főzzük. Leszűrjük, megtörjük és a főző levét felfogjuk, hagyjuk langyosra hűlni. A vízbe morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt és az olajat. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    Enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát, egy nagyobb formával (nálam egy kis salátás tálka) korongokat szaggatunk. Olajat forrósítunk egy magasabb falú serpenyőben.

    Ha jó forró az olaj, akkor kézbe veszünk egy tészta korongot és a két kezünkben úgy tartjuk, mintha az autó kormányát fognánk és a szélét fogva elkezdjük körbe forgatni. Így a tészta széle kicsit vastagabb marad és a közepe pedig szép vékonyra nyúlik.

    A forró olajban többször megforgatva pirosra sütjük.

    A megsült lángosokat élükre állítva, konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

    Melegen, fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá