Csirkés-zöldséges spagettitál recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Csirke részhez:
- 1 nagyobb csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 0,5 kk só
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 0,5 dl víz
Továbbá:
- 25 dkg spagetti tészta
- 3 kisebb sárgarépa
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1 dl zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
- 3 kisebb fej gomba
- 6-7 ek olaj
- 1 nagy csipet só
- 3-4 tekerés bors
- 3-4 szál metélőhagyma vagy petrezselyemlevél
Elkészítése:
A csirkét alaposan megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk, lecsöpögtetjük. Felhevítünk 3 evőkanál olajat, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Megszórjuk sóval, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, felöntjük kb. 0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
A spagetti tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni. A megtisztított sárgarépákat vékony karikára vágjuk, majd a zöldborsóval együtt sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.
A lila hagymát vékony csíkra vágjuk. A megtisztított gombák héját lehúzzuk, majd 2 mm vastag szeletekre vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben 6-7 evőkanálnyi olajat forrósítunk. Először a lila hagymát pirítjuk meg rajta, majd hozzáadjuk a sárgarépát, zöldborsót, végül a gombát. Pár percig közepes lángon pirítjuk. Ezután beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és néha megkavarva hagyjuk kicsit pirulni.
A megpuhult csirkekockákat a zöldséges spagettibe forgatjuk.
Meghintjük sóval, ízesítjük pár tekerés borssal.
Azonnal melegen, apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »