Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés-zöldséges spagettitál recept

Csirkés-zöldséges spagettitál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Csirke részhez:

    • 1 nagyobb csirkemell filé
    • 3 ek olaj
    • 0,5 kk só
    • 1 kk házi fokhagymakrém
    • 0,5 dl víz

    Továbbá:

    • 25 dkg spagetti tészta
    • 3 kisebb sárgarépa
    • 1 nagy fej lila hagyma
    • 1 dl zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
    • 3 kisebb fej gomba
    • 6-7 ek olaj
    • 1 nagy csipet só
    • 3-4 tekerés bors
    • 3-4 szál metélőhagyma vagy petrezselyemlevél

    Elkészítése:

    A csirkét alaposan megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk, lecsöpögtetjük. Felhevítünk 3 evőkanál olajat, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Megszórjuk sóval, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, felöntjük kb. 0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.

    A spagetti tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni. A megtisztított sárgarépákat vékony karikára vágjuk, majd a zöldborsóval együtt sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.

    A lila hagymát vékony csíkra vágjuk. A megtisztított gombák héját lehúzzuk, majd 2 mm vastag szeletekre vágjuk.

    Egy magasabb falú serpenyőben 6-7 evőkanálnyi olajat forrósítunk. Először a lila hagymát pirítjuk meg rajta, majd hozzáadjuk a sárgarépát, zöldborsót, végül a gombát. Pár percig közepes lángon pirítjuk. Ezután beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és néha megkavarva hagyjuk kicsit pirulni.

    A megpuhult csirkekockákat a zöldséges spagettibe forgatjuk.

    Meghintjük sóval, ízesítjük pár tekerés borssal.

    Azonnal melegen, apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá