Csirkés-zöldséges spagettitál recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Csirke részhez:
- 1 nagyobb csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 0,5 kk só
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 0,5 dl víz
Továbbá:
- 25 dkg spagetti tészta
- 3 kisebb sárgarépa
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1 dl zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
- 3 kisebb fej gomba
- 6-7 ek olaj
- 1 nagy csipet só
- 3-4 tekerés bors
- 3-4 szál metélőhagyma vagy petrezselyemlevél
Elkészítése:
A csirkét alaposan megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk, lecsöpögtetjük. Felhevítünk 3 evőkanál olajat, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Megszórjuk sóval, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, felöntjük kb. 0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
A spagetti tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni. A megtisztított sárgarépákat vékony karikára vágjuk, majd a zöldborsóval együtt sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.
A lila hagymát vékony csíkra vágjuk. A megtisztított gombák héját lehúzzuk, majd 2 mm vastag szeletekre vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben 6-7 evőkanálnyi olajat forrósítunk. Először a lila hagymát pirítjuk meg rajta, majd hozzáadjuk a sárgarépát, zöldborsót, végül a gombát. Pár percig közepes lángon pirítjuk. Ezután beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és néha megkavarva hagyjuk kicsit pirulni.
A megpuhult csirkekockákat a zöldséges spagettibe forgatjuk.
Meghintjük sóval, ízesítjük pár tekerés borssal.
Azonnal melegen, apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.