Csirkés-zöldséges spagettitál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Csirke részhez:

  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • 3 ek olaj
  • 0,5 kk só
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 0,5 dl víz

Továbbá:

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 3 kisebb sárgarépa
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 dl zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
  • 3 kisebb fej gomba
  • 6-7 ek olaj
  • 1 nagy csipet só
  • 3-4 tekerés bors
  • 3-4 szál metélőhagyma vagy petrezselyemlevél

Elkészítése:

A csirkét alaposan megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk, lecsöpögtetjük. Felhevítünk 3 evőkanál olajat, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Megszórjuk sóval, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, felöntjük kb. 0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.

A spagetti tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni. A megtisztított sárgarépákat vékony karikára vágjuk, majd a zöldborsóval együtt sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.

A lila hagymát vékony csíkra vágjuk. A megtisztított gombák héját lehúzzuk, majd 2 mm vastag szeletekre vágjuk.

Egy magasabb falú serpenyőben 6-7 evőkanálnyi olajat forrósítunk. Először a lila hagymát pirítjuk meg rajta, majd hozzáadjuk a sárgarépát, zöldborsót, végül a gombát. Pár percig közepes lángon pirítjuk. Ezután beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és néha megkavarva hagyjuk kicsit pirulni.

A megpuhult csirkekockákat a zöldséges spagettibe forgatjuk.

Meghintjük sóval, ízesítjük pár tekerés borssal.

Azonnal melegen, apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.