Hozzávalók:
Csirke részhez:
Továbbá:
Elkészítése:
A csirkét alaposan megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk, lecsöpögtetjük. Felhevítünk 3 evőkanál olajat, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Megszórjuk sóval, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, felöntjük kb. 0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
A spagetti tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni. A megtisztított sárgarépákat vékony karikára vágjuk, majd a zöldborsóval együtt sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.
A lila hagymát vékony csíkra vágjuk. A megtisztított gombák héját lehúzzuk, majd 2 mm vastag szeletekre vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben 6-7 evőkanálnyi olajat forrósítunk. Először a lila hagymát pirítjuk meg rajta, majd hozzáadjuk a sárgarépát, zöldborsót, végül a gombát. Pár percig közepes lángon pirítjuk. Ezután beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és néha megkavarva hagyjuk kicsit pirulni.
A megpuhult csirkekockákat a zöldséges spagettibe forgatjuk.
Meghintjük sóval, ízesítjük pár tekerés borssal.
Azonnal melegen, apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.