Csirkemájjal töltött lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 0,5 kg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 0,2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
Töltelék:
- 0,5 kg csirkemáj
- 1-2 fej vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd fél óráig kelesztjük.
A csirkemájat apróra vágjuk, sok hagymán megpirítjuk, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Hagyjuk addig puhulni, míg a levét el nem fövi.
Miután a tészta, megkelt két részre osztjuk. Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk vagy olajozunk, a tészta egyik felét a tepsi méretére nyújtjuk, úgy hogy legyen egy kis pereme. Ráhalmozzuk és egyenletesen elosszuk a tésztán a kihült csirkemájat, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a máj tetejére tesszük.
Villával megszurkáljuk, majd 170 fokos előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy mikor sült át a tészta.
Tipp:
Ugyanezt a receptet elkészíthetjük akár darált hússal vagy gombás töltelékkel, esetleg húsmentesen párolt zöldségekkel.