Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemájjal töltött lepény recept

Csirkemájjal töltött lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 0,5 kg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl olaj
    • 0,2 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő

    Töltelék:

    • 0,5 kg csirkemáj
    • 1-2 fej vöröshagyma
    • olaj
    • bors
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd fél óráig kelesztjük.

    A csirkemájat apróra vágjuk, sok hagymán megpirítjuk, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Hagyjuk addig puhulni, míg a levét el nem fövi.

    Miután a tészta, megkelt két részre osztjuk. Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk vagy olajozunk, a tészta egyik felét a tepsi méretére nyújtjuk, úgy hogy legyen egy kis pereme. Ráhalmozzuk és egyenletesen elosszuk a tésztán a kihült csirkemájat, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a máj tetejére tesszük.

    Villával megszurkáljuk, majd 170 fokos előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy mikor sült át a tészta.

    Tipp:

    Ugyanezt a receptet elkészíthetjük akár darált hússal vagy gombás töltelékkel, esetleg húsmentesen párolt zöldségekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá