Csirkemájjal töltött lepény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 0,5 kg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl olaj
  • 0,2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő

Töltelék:

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd fél óráig kelesztjük.

A csirkemájat apróra vágjuk, sok hagymán megpirítjuk, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Hagyjuk addig puhulni, míg a levét el nem fövi.

Miután a tészta, megkelt két részre osztjuk. Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk vagy olajozunk, a tészta egyik felét a tepsi méretére nyújtjuk, úgy hogy legyen egy kis pereme. Ráhalmozzuk és egyenletesen elosszuk a tésztán a kihült csirkemájat, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a máj tetejére tesszük.

Villával megszurkáljuk, majd 170 fokos előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy mikor sült át a tészta.

Tipp:

Ugyanezt a receptet elkészíthetjük akár darált hússal vagy gombás töltelékkel, esetleg húsmentesen párolt zöldségekkel.