Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke cordon bleu tészta recept

Csirke cordon bleu tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg penne tészta (de bármilyen tészta megfelelő)
    • 5 dl főzőtejszín
    • 35 dkg krémsajt
    • bors
    • fokhagymapor, vagy 1 gerezd fokhagyma
    • 1-2 ek metélőhagyma apróra vágva
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 1 ek reszelt parmezán
    • 40-50 dkg csirkemell kockázva, előfőzve
    • 20 dkg bacon kockára vágva
    • 15 dkg sonka kockára vágva
    • 3-4 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben előfőzzük. Nem kell készre főzni, mert még meg is sütjük. Egy olyan jénai edénybe szedjük, amiben sütni fogjuk. 2-3 ek olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze.

    Az apró kockára vágott csirkemellet lobogó sós vízben 5-6 perc alatt szintén előfőzzük, majd leszűrjük.

    A krémsajtot, a parmezánt és a főzőtejszínt egy teflon serpenyőben felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk az 1 gerezd fokhagymát, hozzászórjuk az apróra vágott metélőhagymát.

    A tűzről lehúzzuk és belekeverünk 15 dkg reszelt sajtot. Addig kevergetjük, amíg a sajt teljesen elolvad benne. Az előkészített tésztát összekeverjük a csirkehússal, baconnel és a sonkával. Ráöntjük a sajtszószt.

    A maradék sajttal és 3-4 ek zsemlemorzsával megszórjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

    A csirke cordon bleu tészta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 225 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá