Csirke cordon bleu tészta recept
Hozzávalók:
- 35 dkg penne tészta (de bármilyen tészta megfelelő)
- 5 dl főzőtejszín
- 35 dkg krémsajt
- só
- bors
- fokhagymapor, vagy 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek metélőhagyma apróra vágva
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 ek reszelt parmezán
- 40-50 dkg csirkemell kockázva, előfőzve
- 20 dkg bacon kockára vágva
- 15 dkg sonka kockára vágva
- 3-4 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tésztát sós vízben előfőzzük. Nem kell készre főzni, mert még meg is sütjük. Egy olyan jénai edénybe szedjük, amiben sütni fogjuk. 2-3 ek olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze.
Az apró kockára vágott csirkemellet lobogó sós vízben 5-6 perc alatt szintén előfőzzük, majd leszűrjük.
A krémsajtot, a parmezánt és a főzőtejszínt egy teflon serpenyőben felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk az 1 gerezd fokhagymát, hozzászórjuk az apróra vágott metélőhagymát.
A tűzről lehúzzuk és belekeverünk 15 dkg reszelt sajtot. Addig kevergetjük, amíg a sajt teljesen elolvad benne. Az előkészített tésztát összekeverjük a csirkehússal, baconnel és a sonkával. Ráöntjük a sajtszószt.
A maradék sajttal és 3-4 ek zsemlemorzsával megszórjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A csirke cordon bleu tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 15 g