Csirke cordon bleu tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csirke cordon bleu tészta

Hozzávalók:

  • 35 dkg penne tészta (de bármilyen tészta megfelelő)
  • 5 dl főzőtejszín
  • 35 dkg krémsajt
  • bors
  • fokhagymapor, vagy 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek metélőhagyma apróra vágva
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 40-50 dkg csirkemell kockázva, előfőzve
  • 20 dkg bacon kockára vágva
  • 15 dkg sonka kockára vágva
  • 3-4 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A tésztát sós vízben előfőzzük. Nem kell készre főzni, mert még meg is sütjük. Egy olyan jénai edénybe szedjük, amiben sütni fogjuk. 2-3 ek olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze.

Az apró kockára vágott csirkemellet lobogó sós vízben 5-6 perc alatt szintén előfőzzük, majd leszűrjük.

A krémsajtot, a parmezánt és a főzőtejszínt egy teflon serpenyőben felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk az 1 gerezd fokhagymát, hozzászórjuk az apróra vágott metélőhagymát.

A tűzről lehúzzuk és belekeverünk 15 dkg reszelt sajtot. Addig kevergetjük, amíg a sajt teljesen elolvad benne. Az előkészített tésztát összekeverjük a csirkehússal, baconnel és a sonkával. Ráöntjük a sajtszószt.

A maradék sajttal és 3-4 ek zsemlemorzsával megszórjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.