Citromos fonott kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk.
A tojások sárgáját a megmaradt cukorral habosra keverjük, a margarint egy picit felolvasztjuk. A felfuttatott élesztőhöz hozzáadjuk, hozzáadjuk a sót, a citrom levét és reszelt héját, a tojások sárgáját és a langyos tejet. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint és tésztát dagasztunk belőle.
Langyos helyed a duplájára kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt 6 egyforma részre osztjuk, majd hengereket formázunk belőle. 3-3 henger összefonunk, mint a hajcopfot, majd sütőpapíros tepsibe tesszük.
Lekenjük tojással, majd egy fél órát kelesztjük és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »