Citromos fonott kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk.
A tojások sárgáját a megmaradt cukorral habosra keverjük, a margarint egy picit felolvasztjuk. A felfuttatott élesztőhöz hozzáadjuk, hozzáadjuk a sót, a citrom levét és reszelt héját, a tojások sárgáját és a langyos tejet. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint és tésztát dagasztunk belőle.
Langyos helyed a duplájára kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt 6 egyforma részre osztjuk, majd hengereket formázunk belőle. 3-3 henger összefonunk, mint a hajcopfot, majd sütőpapíros tepsibe tesszük.
Lekenjük tojással, majd egy fél órát kelesztjük és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

