Citromos fonott kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk.
A tojások sárgáját a megmaradt cukorral habosra keverjük, a margarint egy picit felolvasztjuk. A felfuttatott élesztőhöz hozzáadjuk, hozzáadjuk a sót, a citrom levét és reszelt héját, a tojások sárgáját és a langyos tejet. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint és tésztát dagasztunk belőle.
Langyos helyed a duplájára kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt 6 egyforma részre osztjuk, majd hengereket formázunk belőle. 3-3 henger összefonunk, mint a hajcopfot, majd sütőpapíros tepsibe tesszük.
Lekenjük tojással, majd egy fél órát kelesztjük és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »